Jaarlijks het Internationaal Shantyfestival Rotterdam

Ieder 1e vol weekend in september organiseert de stichting haar festival. Tot 40 koren uit binnen- en buitenland zullen hun werkliederen van weleer enthousiast ten gehore brengen en wel in een feestelijke omgeving tijdens het Havenfestival en de Wereldhavendagen. Het shantyfestival wordt gehouden samen met het Havenmuseum waar ook het Mariniersmuseum. Maritiem Museum en de Stichting Romeo toe behoren.
.
.
Vijf en twintig duizend bezoekers uit Rotterdam en de rest van ons land genieten van de (meestal) vrolijke zeemansliederen van weleer die op meerdere podia de hele zaterdag en zondag te horen en te zien zijn. Vele bezoekers hebben ons festival in het verleden ook reeds bezocht.
.
Het festival zal hoofdzakelijk rond de de Leuvehaven plaatsvinden. Zoals de namen van de omringende havens al aangeven zie je met wat fantasie de oude wijnvaten al over de kaden rollen. Langs de Wijnhaven zullen een aantal oude platbodemschepen worden afgemeerd.  De oude schepen, die onder normale omstandigheden in de Oude Haven liggen, kunnen ook afgemeerd zijn aan de Wijnhaven.
.
Op de vrijdagavond zal er weer een daverende openingsavond zijn in onze gezellige grote tent voor ongeveer 600 personen. Speciale gasten zijn er ieder jaar bij. Ook Shantykoor Barend Fox en Shantykoor Rotterdam zullen deze avond weer onvergetelijk maken.
.
Dankzij de inzet van ongeveer 120 vrijwilligers en de niet aflatende creativiteit van ons bestuur en werkgroepen lukt het ieder jaar weer het festival te realiseren. Ook de fondsen en sponsoren dragen een groot aandeel bij tot het tot stand komen van het festival. Wij zijn trots dat het festival gratis toegankelijk is waardoor arm en rijk ons mooie festival kan bezoeken.
Bij ieder festival blijkt dat de bekendheid van ons evenement alom groter wordt. Inmiddels zijn we niet meer weg te denken bij alle festivals die in de zomer in Rotterdam worden gehouden.
.
Rotterdam is een stad van bouwen en van “niet lullen maar poetsen”. In deze geest gaat onze stichting door met het organiseren van het Internationaal Shantyfestival Rotterdam. Ook uw steentje kan daar aan bijdragen.