Het Shantycafe Rotterdam

Iedere derde zondag van de maand is er een shantycafé. Inmiddels een fenomeen bij het shanty minnend publiek uit Rotterdam en ondertussen uit verre omstreken. Het Shantycafe is geopend vanaf 15 uur tot 18 uur. Genieten kunt u van het soleren of samen zingen van zeemans- en shantyliederen. En dit allemaal onder een bezielende begeleiding van een heus Shantyorkest.

De locatie van het Shantycafe is gelegen aan de Wijnhaven tegenover nr. 101 te Rotterdam en wel aan boord van het lichtschip de Vessel 11 waarin ook het restaurant Tinto gevestigd is. Een leuk schip met veel mogelijkheden, boven lekker rustig wat drinken of eten, en dan naar beneden daar gebeurt het, een beetje het gevoel van een Ierse Pub op zondagmiddag, maar dan met Shanty en Seasongs met een aantal verschillende muzikanten en zangers die veel verschillende nummers ten gehore brengen.

Geheel spontaan zal de middag in het Shantycafe gevuld worden door prachtige zeemansliederen, shanty's en Ierse balades uitgevoerd vanuit het aanwezige publiek. Maar wil je een gedicht voordragen over de oude zeilvaart of een spannend verhaal vertellen over jouw eigen ervaring uit de oude zeilvaart, ook dat kan. Wil je voor het eerst soleren doe het dan. Hier kan je het proberen. Restaurant Tinto is geopend vanaf 12 uur.

De toegang ot het Shantycafe is gratis. We zien jullie komst tijdens één van de Shantycafe's graag tegemoet.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!