Het Internationaal Shantyfestival Rotterdam 2018

 
Vrijdag 7 september wordt het Internationaal Shantyfestival Rotterdam in de grote tent geopend met een zeer aantrekkelijk programma waarmee gelijk de sfeer is gezet. Dankzij onze sponsors, culturele fondsen, De Stichting Rotterdam Festivals en niet te vergeten de vele vrijwilligers van de Stichting Shantyfestival Rotterdam kan het weer gebeuren. Op de zaterdag en zondag treden op de 7 vaste podia zo’n 36 shantykoren op.
 
Deelnemende koren
De deelnemende koren zijn bekend en zijn inmiddels uitgenodigd echter de locaties en de tijden zullen kort voor het festival op onze website worden geplaatst. Gezien het weer altijd een onzekere factor is hebben we gezorgd voor een alternatief programma, indien nodig

 
Maritiem Kwartier 
De laatste jaren krijgt het Maritiem Kwartier steeds meer z’n optimale vorm. Het Havenmuseum , Het Mariniersmuseum, Het Maritiem Museum, De Nacht van de Kaap en natuurlijk het enige echte Internationaal Shantyfestival Rotterdam brengt de sfeer van weleer en de architectuur van nu harmonieus samen. 
 
Shantycafé.
Iedere 3e zondag van de maand is er aan boord van het lichtschip aan de Wijnhaven een shantycafé. Hier ontmoeten de liefhebbers uit heel het land, die van deze muziekvorm houden, elkaar en wordt er naar hartelust gemusiceerd. In september is er deze keer geen shantycafé. 
 
Wereldhavendagen.
In de Wereldhavendagen zit muziek maar ook het Maritiem Kwartier loopt over van muziek.
 
Workshop t.b.v. kinderen en jongeren.
We willen samen met ShantyNederland een workshop organiseren op zondagmiddag 8 september tussen 14.00 en 16.00 uur in het ruim van Lichtschip Vessel 11 (het bekende Shantycafé). Deze workshop zal speciaal bedoeld zijn om kinderen en jongeren de achtergrond van shanties te leren en om hen gelijk 2 of 3 shanties te leren zingen.
 

Waarom de jongeren ???
Omdat wij als Stichting Shantyfestival en als ShantyNederland onze verantwoordelijkheid graag nemen om dit stuk cultureel erfgoed over te dragen op de nieuwe generatie. Op dit moment lopen er al meerdere schoolprojecten in Nederland met het shanty repertoire.

Kom naar het enige echte shantyfestival van Rotterdam en breng vooral mooi weer mee dan gaat de rest van zelf. 
TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!