Rotterdamse jeugd gaat voor het derde jaar verder met shanty’s: “De Rotterdamsche Scheepsmaetjes”

Na de successen van 2015 en 2016, zijn we achter de schermen doorgegaan met een deel van de Rotterdamse basisschooljeugd enthousiast te maken voor shanty’s en zeemansliedjes. Op die manier doen we ons best dit unieke cultureel erfgoed voor toekomstige generaties te bewaren en levend te houden.

de rotterdamse scheepsmaatjes 2016

Uit de zeer enthousiaste groep kinderen van “obs De Waterlelie” o.l.v. Juf Mariska en meester Bert en van “de Kralingse School” o.l.v juf Charlotte is inmiddels een echt kinder- shantykoor ontstaan, het eerste in Nederland. Ze noemen zich “De Rotterdamsche Scheepsmaetjes” en hebben een uitgebreid repertoire ingestudeerd.
Op 30 april 2017 heeft het koor voor de pauze opgetreden met hun volledige programma in Theater Zuidplein in Rotterdam voor ca. 800 man en vrouw publiek. Na de pauze was het de beurt aan Shantykoor Rotterdam met een shantyprogramma in een musical- achtige setting. Het optreden van het kinderkoor is bijzonder hartelijk door het publiek ontvangen. De reacties na afloop waren hartverwarmend. Velen noemden het zelfs ontroerend.
Dit inmiddels dus ‘beroemde’ shantykoor treedt ook dit jaar weer op tijdens het Shantyfestival en wel op zaterdag 2 september om 17.15 uur in de grote festivaltent op Plein 1940. De aankomst van het koor bij de tent voorafgaande aan het optreden zal ook dit jaar weer spectaculair zijn. Vorige jaren puilde de tent tijdens hun optreden uit en dat hopen we voor dit jaar uiteraard weer.
Het is de bedoeling dat “De Rotterdansche Scheepsmaetjes” in de loop van 2017 een eigen CD gaan opnemen. Via deze website houden we u hiervan op de hoogte.

 

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!