Het Internationaal Shantyfestival Rotterdam 2023

Vrijdag 1 september wordt het Internationaal Shantyfestival Rotterdam in de grote tent geopend met een zeer aantrekkelijk programma waarmee gelijk de sfeer is gezet. Dankzij onze sponsors, culturele fondsen, De Stichting Rotterdam Festivals en niet te vergeten de vele vrijwilligers van de Stichting Shantyfestival Rotterdam kan het weer gebeuren. Op de zaterdag en zondag treden op de 5 vaste podia zo’n 30 shantykoren op.

Deelnemende koren

De deelnemende koren zijn bekend en zijn inmiddels uitgenodigd echter de locaties en de tijden zullen kort voor het festival op onze website worden geplaatst. Gezien het weer altijd een onzekere factor is hebben we gezorgd voor een alternatief programma, indien nodig.

Maritiem Kwartier

De laatste jaren krijgt het Maritiem Kwartier steeds meer z’n optimale vorm. Het Havenmuseum , Het Mariniersmuseum, Het Maritiem Museum, De Nacht van de Kaap en natuurlijk het enige echte Internationaal Shantyfestival Rotterdam brengt de sfeer van weleer en de architectuur van nu harmonieus samen.

Shantycafé

Iedere 3e zondag van de maand is er aan boord van het lichtschip aan de Wijnhaven een shantycafé. Hier ontmoeten de liefhebbers uit heel het land, die van deze muziekvorm houden, elkaar en wordt er naar hartelust gemusiceerd. In september is er deze keer geen shantycafé.

Wereldhavendagen

In de Wereldhavendagen zit muziek maar ook het Maritiem Kwartier loopt over van muziek.

Kom naar het enige echte shantyfestival van Rotterdam en breng vooral mooi weer mee, dan gaat de rest van zelf.