Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Mogen wij eerst het Shantykoor Rotterdam even kort voorstellen? Alweer 25 jaar geleden werd het Shantykoor Rotterdam opgericht. Sindsdien is het koor bij menige gelegenheid aanwezig geweest om een uitvoering te verzorgen. Dat is het Shantykoor Rotterdam wel toevertrouwd. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen en twee banjospelers plus een Bodhran speler en een  enthousiaste dirigent is het koor een welgeziene gast bij diverse gelegenheden.

Het Shantykoor Rotterdam wordt, buiten de optredens in en om Rotterdam, ook regelmatig gevraagd om buiten de provinciegrens een optreden te verzorgen. Het is een koor dat momenteel uit ruim 65 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van  Bert Jansen, oefent op een repertoire dat qua shanty repertoire erg breed is en eigenlijk heel veel omvat, zeg maar:

Van de ruwe shanty tot aan de melodieuze Ierse ballades

Na aanvankelijk in 1995 te zijn begonnen als shantykoor was het koor vooral zoekende naar de echte shanty’s. Nu ondertussen is het repertoire verruimd met veelal aan de zee gerelateerde koorwerken. Werken die de soms de meest erbarmelijke omstandigheden van de zeeman en het lijden van de zeemansvrouw uit die tijd in herinnering brengen. Met zo’n breed en gevarieerd repertoir is het Shantykoor Rotterdam in staat om optredens of concerten met een “voor elck wat wils” programma ten gehore te brengen.

Naast al het zingen is het Shantykoor Rotterdam ruim 15 jaar als mede organiserend koor verbonden aan het jaarlijks terugkerend Shantyfestval Rotterdam dat landelijk zéér gewaardeerd wordt en enorme aantallen bezoekers trekt. Dit festival wordt in het eerste weekend van september gehouden en wel gelijktijdig met de Havendagen.

Ook zin om (mee) te zingen? Wij hebben nog stééds stemmen nodig. Heeft u zo’n goede stem en vindt u het een uitdaging, om met ons mee te zingen dan bent u van harte welkom op een van onze repetities. Kom gerust langs en beleef onze repetitie (extra partituren zijn beschikbaar). Stuur een e-mail om een afspraak te maken. Natuurlijk kunt U ook telefonisch contact opnemen met een van onze bestuursleden, zodat wij U persoonlijk kunnen voorlichten en een afspraak maken. Via een stemtest worden aspirant-leden ingedeeld in de passende koorpartij. Hoewel wij constant streven naar steeds betere prestaties op zanggebied, houden we de repetities natuurlijk wel gezellig.