Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ons Shantykoor Opwierde II is opgericht en van start gegaan in februari 1989.

In 2014 hebben we dan ook groots ons 25 jarig jubileum gevierd middels een groot wijkfeest midden in de wijk Opwierde II te Appingedam, waar het allemaal is begonnen. Ons Shantykoor bestaat uit 40 leden, die elke maandagavond in het buurtgebouw van Buurtvereniging Opwierde II repeteren. Was het in het begin min of meer voor de lol, zijn we in ruim 25 jaar uitgegroeid tot een professioneel Shantykoor.

Wij kenmerken ons door drie of vierstemmig te zingen. Ons koor zingt in diverse talen, waaronder Engelse-, Ierse-, Duitstalige-, Spaanse en Caribische liederen. Maar uiteraard ook vele Nederlandse en Groningse liederen.

In 1989 heeft niemand kunnen voorspellen dat ons koor een ongekende muzikale toekomst tegemoet zou gaan. Ons koor bestaat uit een gezellige groep mannen van allerlei generaties en komaf. In de ruim 25 jaar is er natuurlijk veel gebeurd en is ons Shantykoor Opwierde II een graag geziene gast om op te treden, zowel in binnen- als buitenland.

We treden voor u op met een eigen professioneel compleet uitgeruste geluidsinstallatie, die elke zaal of buiten optreden aan kan en de concerten een hoogwaardig geluidsniveau garanderen.

Het Shantykoor Opwierde II wordt begeleid door een combo bestaande uit 6 leden.