Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Even voorstellen
Wij zijn het shantykoor ‘Kantje boord’ , uit Vaassen op de Veluwe. Ons koor is opgericht in september 1996.

Repertoire van ‘Traditonals’
Er zijn in de loop der tijden, tot aan de dag van vandaag, veel liederen over de zee geschreven. Kantje boord heeft er echter voor gekozen voornamelijk dié nummers te zingen, die vroeger, aan boord van de oude zeilschepen, door de toenmalige zeelui zelf werden gezongen. Aldus hebben wij ons gespecialiseerd in het zingen van originele shanty’s, ook wel ‘traditionals’ genoemd. Niet alleen die shanty’s zijn origineel, ook met onze wijze van zingen en de begeleiding proberen wij zo dicht mogelijk bij de manier te komen, waarop vroeger aan boord werd gezongen.

Naamkeuze
Onze naam Kantje boord is vooral een weerslag van de teksten die af en toe ‘kantje boord’ zijn en een enkele keer zijn één of meer stemmen in hun zuiverheid ook een beetje ‘kantje boord’.

Met betrekking tot een paar aspecten wil ons koor echter niet ‘kantje boord’ zijn. Dat zijn de originele melodie, de originele tekst en de originele performance. Die proberen wij zo authentiek mogelijk neer te zetten, uit respect voor de mannen, die in de 18e, 19e en begin 20e eeuw, onder vaak barre omstandigheden hun werk aan boord moesten doen. Wij zingen hun shanty’s daarom op hún wijze, met hún woorden en op hún manier. Daarmee hun cultuur in stand houdend.