Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Barnevelds shantykoor HET ROER OM is opgericht op 15 januari 2007 op initiatief van Wim Groenwold. Tijdens de oprichtingsavond meldden zich 45 mannen die al na een half uur onder leiding van muzikaal leider Henk Nes enthousiast stonden te zingen.

Als logo werd gekozen voor een stuurwiel met centraal een Barneveldse haan.

Tussen de vele koren in Barneveld nemen wij een unieke plaats in. Op het repertoire staan traditionele shanty’s, internationale seasongs en Oudhollandse zeemans-liedjes.

Het 1e optreden op 9 augustus 2007 op de Oud Veluwse Markt in Barneveld was een voltreffer: het Raadhuisplein was overladen met belangstellenden. Het startschot van vele succesvolle optredens in meer dan 50 verschillende plaatsen in heel Nederland. Het totale aantal officiële optredens van het koor staat nu op 276.

Het koor telt in juli 2022 42 zangers. De muzikale begeleiding bestaat uit 3 accordeons, een trekzak, een basgitaar en percussie, bij sommige liedjes aangevuld met mondharmonica en/of doedelzak.

Feesten ter gelegenheid van verjaardagen, bruiloften, jubileums, etc. worden onvergetelijk door de enthousiaste optredens van Shantykoor HET ROER OM.. Ook naar optredens in zorgcentra en op campings wordt altijd met grote belangstelling uitgekeken. Heel veel plezier beleven de koorleden aan deelname aan de tot nu toe 38 festivals.