Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een groep tuinders vond de tijd rijp voor het oprichten van een eigen Moordrechts shantykoor in ons dorp. Niet lang daarna was Shantykoor  De MoordtZangers een feit en zo’n 20 mannen gingen zingen onder leiding van een dirigente en begeleid door een klein combo. Het koor groeide –  ook niet-tuinders kwamen zingen – en in 2015 werd het eerste lustrum gevierd met een groots festival. We hebben inmiddels vele optredens mogen geven. Deze hadden soms een heel uniek karakter zoals zingen onder begeleiding van het carillon van de dorpskerk en, tijdens het lustrumfestival, met een kinderkoor van groep 5 kinderen van de Moordrechtse basisscholen. Een Moordrechts Shantyfestival is onze volgende uitdaging en daar wordt inmiddels hard aan gewerkt.
Het koor heeft inmiddels ruim 30 leden, wordt begeleid door een combo van vijf muzikanten en staat onder leiding van Jolanda Warmenhoven.

Shantykoor De MoordtZangers kenmerkt zich door een eigen stijl die tot uitdrukking komt door het enthousiasme en plezier waarmee wordt gezongen en in de interactie met het publiek. Bij de repetities is een goed evenwicht gevonden tussen plezier in zingen en muziek maken en hard werken aan kwaliteit bij het optreden. Als shantykoor wordt een liedrepertoire gebracht waarvan de echte werkliederen, de shanty’s, een belangrijke onderdeel uitmaken. Daarnaast zijn er ook andere zeemansliederen en, niet te vergeten, de echte “meezingers“.

Wij treden graag op in en buiten de regio, bij festivals, in zorg- en wooncentra en bij particuliere feesten. Bij optredens zoekt de dirigent in overleg met de muziekcommissie (en eventueel de gastheer/vrouw) een geschikt repertoire dat ten gehore gebracht gaat worden.