Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Hoeksche Waard is een van de Zuid-Hollandse eilanden. Het ligt ten zuiden van Rotterdam en ten westen van Dordrecht. In 2004 is de Hoeksche Waard aangewezen als Nationaal Landschap.

De Hoeksche Waard telt 17 dorpskernen en 28 buurtschappen. Per 1 januari 2019 zijn de vroegere vijf gemeenten (Binnenmaas, Cromstrijen, Strijen, Korendijk en Oud-Beijerland) samengevoegd tot de Gemeente Hoeksche Waard.

Het Shantykoor De Hoeksche Waard is in 2001 opgericht en binnen enkele maanden groeide het koor van zeven naar vijftig leden. Inmiddels is het een zeer ervaren en volwassen koor met gemiddeld zes optredens per maand van Zeeland tot in Utrecht. De locaties van de optredens zijn zeer gevarieerd: van bejaardentehuizen tot festivals en van scheepsbegroetingen tot verjaardagspartijen.

Door het enthousiasme van de dirigent, de vijf accordeonisten, de basgitarist, de akoestisch gitarist, de slagwerker en de zangers staat dit koor borg voor een optreden dat klinkt als de bekende klok van Arnemuiden. Trots is het koor op haar dirigente Paula van Wanrooy. In 1981 behaalde ze samen met haar zus Anny de eerste plaats op de wereldkampioenschappen voor accordeon duo’s te Saint-Étienne, gevolgd door een internationale carrière met vele hoogtepunten.

Het repertoire van het koor bestaat van zelf­sprekend voor een groot deel uit Shantyliederen, de werkliederen uit de vroegere zeilvaart. Maar ook anderstalige maritieme liederen en evergreens komen aan bod.