Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Shantykoor ” Barend Fox ” is in 1998 ontstaan uit de roeivereniging van de Rotterdamse Brandweer. Nadat een wedstrijd van vele mijlen in een oude-doch goed onderhouden- reddingssloep van de Rotterdamse Brandweer was geroeid, waren de kelen veelal dorstig en werd er vaak een pilsje gedronken. Vaak werden en worden de sloeproei-wedstrijden opgeluisterd door een of meerdere shantykoren. Nadat de kelen enigszins waren gesmeerd, kon de roeiploeg van de Brandweer het nooit nalaten uit volle borst mee te zingen.

Een shantykoor was geboren………………

In 1998 werd een dirigent gevonden in de persoon van Jan J. van der Sluijs. Tijdens de repetities en uitvoeringen werd Jan bijgestaan door zijn broers Wim en Hans en later door Bep. De heren en dame begeleiden het koor op de accordeon. Tot 17 jaar later, is Wim van der Sluijs onze dirigent geweest en wordt de muziek verzorgd door Bep Sommeling, Ann von Henning, Sylvia Schop en Hans van der Sluijs op de accordeon. De grote trom wordt beurtelings geslagen door Cor Priele en Willem Potappel. De kleine trom door Joop Houtman. Het koor telt ongeveer 50 leden. De naam Barend Fox is afgeleid van de legendarische autospuit, de Ahrens Fox. Deze brandweerwagen maakte furore in de jaren 1928 tot 1974.

Sedert 4 september 2016 is het dirigeerstokje overgenomen door Ruan de Groot.

Barend Fox is ook de naam van een bronzen sculptuur, zoals rechts afgebeeld die de leden van de Personeelsvereniging van de brandweer, krijgen bij het verlaten van de brandweer als ze de leeftijd bereikt hebben voor hun functioneel leeftijdsontslag.