Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Tijdens de nazit van de jaarlijkse Heenvlietse paardenmarkt in 2008 hieven een paar bestuursleden een lied aan, het klonk volgens de omstanders best goed. Achteraf bleek vooral de alcoholinname debet aan deze constatering. Maar toen was het kersverse koor al aan het repeteren, ze zetten een shanty cd op en zongen die na.

De meeste leden hebben wel iets met de Rotterdamse haven. Heenvlieters kijken er praktisch op uit en veel leden werken er. De waardering voor liedjes als “Tabe, ouwe reus” groeide vanaf het moment dat zij zich erin verdiepten.

Ons repertoire bestaat uit Nederlandse potpourri’s en zeemansliederen, maar ook de Engelstalige shanties ontbreken uiteraard niet. De liedjes gaan over alles wat een zeeman roert, zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen.

Gezelligheid en pret zijn voor ons de hoofdzaak. Met veel inzet wordt iedere week gerepeteerd en het aanstekelijke enthousiasme maakt elk optreden tot een unieke happening. Er is ruimte voor allerlei spontane interacties met elkaar en het publiek.

3XNiks treedt regelmatig op bij bedrijfsfeesten, festivals, verzorgingshuizen, scholen en andere feestelijke aangelegenheden. Met een voor iedere gelegenheid samengesteld repertoire weet 3XNiks de stemming er altijd goed in te brengen