Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Les Souillés bestaat, met uizondering van een aantal  mistige onderbrekingen, nu 24 jaar en heeft meer dan 850 concerten uitgevoerd.

Een groep van zes muzikanten en zangers uit de regio Côtes d’Armor, oftewel de Bilgewalkers, begonnen hun avontuur in 1991 tijdens het Paimpol Sea Song Festival, een plaats voor maritiem erfgoed.

Na het uitvoeren van traditionele liedjes, hebben ze in de loop der jaren hun eigen liedjes gecomponeerd, waarmee ze de collectie verder uitbreiden. Het repertoire is gebaseerd op liederen van zoutwater matrozen, vermengd met rum, maar ook melodieën, in de pure maritieme traditie.

De uitvoeringen van Les Souillés zijn veelal vol met humor en energie en ze verdrijven elke somberheid op hun manier.
Ze zijn regelmatig aanwezig op grote internationale maritieme festivals en volksfeesten, zoals in Bretagne en Frankrijk, maar ook in IJsland, Estland, Italië, Engeland, Nederland, Duitsland, Ierland, Schotland, Wales, België, Zwitserland, Quebec.

Het album “L’échappée belle” is de wens van de groep om het repertoire te blijven vernieuwen, terwijl zij zich ook blijven vasthouden aan oorsprong en het gevoel van het publiek …

Sinds 2009 treden Les Souillés ook op met de groep Bagad de Plouha. Het album “KEJADENN-RENCONTRE”, uitgegeven door Coop Breizh en met publiek opgenomen.

Les Souillés vierde op zaterdag 13 augustus 2011 met veel Franse en buitenlandse gasten hun 20ste verjaardag op het grote podium van het Paimpol-festival.