Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een optreden van het LEEUWARDER SHANTYKOOR is elke keer weer een feestelijke gebeurtenis. Publiek en koor raken al snel in de ban van de opgewekte, maar soms ook melancholieke klanken. Bij onze optredens kunnen we steevast rekenen op een warm onthaal en een vaak staande ovatie tot besluit. Zo’n publiek voert ons tot grote hoogten. Daar doen wij het voor.

Het begon allemaal op zaterdagavond 9 april 2001. De oprichter Jaap Kiers (de enige solo zeezeiler van ons koor) had een advertentie geplaatst met de oproep om een shantykoor in Leeuwarden te beginnen. Een klein schuchter groepje kwam daar op af.

 

Nu, vele jaren later, is het LEEUWARDER SHANTYKOOR uitgegroeid tot een ervaren, succesvol en veelgevraagd Shantykoor met zo’n 47 zangers, vaardig en opzwepend ondersteund door 2 accordeonisten en een gitarist. Ons repertoire omvat momenteel ruim 80 nummers en is nog steeds groeiende. Wij zingen Shanties, Seasongs en een aantal gezellige meezingers van maritieme aard.

Tijdens optredens staat ons koor onder de inspirerende leiding van zanger/solist Wim Biesheuvel of Piet van Houten, maar tijdens repetities staan wij onder de bezielende leiding van repetitor Tjeerd Kramer.