Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Na de successen van de voorgaande vier jaren zijn we doorgegaan met de Rotterdamse basisschooljeugd enthousiast te maken en te houden voor shanty’s en zeemansliedjes. Op die manier doen we ons best dit unieke cultureel erfgoed voor toekomstige generaties te bewaren en levend te houden.

Uit de zeer enthousiaste groep kinderen is inmiddels een echt kinder- shantykoor ontstaan, het eerste in Nederland en ook in Europa. Wij heten “De Rotterdamsche Scheepsmaetjes” en hebben een uitgebreid repertoire ingestudeerd.

De Rotterdamsche Scheepsmaetjes zullen dit jaar voor de vijfde keer optreden tijdens het Shantyfestival in Rotterdam. Inmiddels is dit kinder-shantykoor uitgegroeid tot een koor van ongeveer 100 kinderen. De leden zijn kinderen die op verschillende Rotterdamse basisscholen zitten.

De Rotterdamsche Scheepsmaetjes repeteren elke week op de verschillende locaties, maar als er een groot festival voor de deur staat zoals het Shantyfestival in Rotterdam oefenen we ook met iedereen bij elkaar.

De Rotterdamsche Scheepsmaetjes zijn een uniek koor in Nederland en zijn zelfs het eerste geregistreerde kinder-shantykoor van Nederland. Het kinderkoor krijgt alle steun van o.a Shanty Nederland.

Dit inmiddels dus ‘beroemde’ shantykoor treedt ook dit jaar weer op tijdens het Shantyfestival en wel op zondag 8 september om 17.15 uur in de grote festivaltent op Plein 1940. De aankomst van het koor bij de tent voorafgaande aan het optreden zal ook dit jaar weer spectaculair zijn. Vorige jaren puilde de tent tijdens hun optreden uit en dat hopen we voor dit jaar uiteraard weer.