Zondag 21 juli weer zo’n middag om nooit te vergeten. Deze keer geen speciale groep maar wel onze fan Nico Verschoor uit het hoge Noorden die op zijn accordeon ons weer eens komt begeleiden en hij zingt ook nog solo. Deze middag heb je de gelegenheid om de onlangs ingestudeerde solo bij ons shantypubliek uit te proberen. Want het shantycafe is een broedplaats voor nieuwe of herontdekte shanty liederen respectievelijk maritieme liederen. Soms komt er een onverwachte bezoeker die op het aanwezige gezelschap een beroep doet om haar nieuwe nummer aan te horen. Ja dat was vorige keer Zita Duson. We hopen dat er meer schrijvers van liederen deze locatie willen gaan proberen iets nieuw te introduceren. Er is gelegenheid om verzoeknummers in te dienen en wel bij Cor Lieverts (Gsm-nr 0642613305 of e-mail kapetan@live.nl). Zet deze middag al vast in je agenda.

Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis. Locatie aan boord van het rode lichtschip V11 in de Wijnhaven t/o nr. 101 te Rotterdam. Prima te bereiken met het OV. Helaas in het centrum betaald parkeren.

Het draait allemaal om de werkliederen van de oude zeilvaart en verder alles wat met de zee te maken heeft. Een gedicht of een spannend verhaal over die oude scheepvaart is zeer welkom. Breng vooral je muziekinstrument mee (b.v. je viool, je wasbord, je bodhran, chello etc. en speel mee met de andere muzikanten. De sfeer is ongekend. Het schip is volledig in de Engelse sfeer. Merkbaar aan de dranken en de te verkrijgen maaltijden. Er wordt gezongen in vele talen. De Nederlandstalige nummers zijn o.a. van de groep PEKEL, Peter Blanker (Naar de bodem van de zee, Het duvelstoejagertje, Draai er het Wiel Maar Om, en op termijn Silver Darlings), John Collee (is vaak aanwezig bij het shantycafe), Koos Speenhof. Tijdens het 17e Internationale Shantyfestival Rotterdam op 6,7 en 8 september 2019 zal er een workshop worden gehouden waarbij gewerkt zal worden aan het instuderen van  oude en in de vergetelheid geraakt shantyliederen. Opgeven kan bij b.j.m.jansen@hetnet.nl. Tel. 06-28806843.  Kosten van de workshop € 15,00 p.p. Voor nadere informatie over het 17e Internationale Shantyfestival Rotterdam zie website www.shantyfestivalrotterdam.nl En zet al vast in je agenda  het 100e shantycafe rotterdam op zondag 20 oktober 2019.

Namens de Stichting Shantyfestival Rotterdam, Postbus 4455, 3006 AL Rotterdam

Navraag bij Coen Klunne, tel. 010-4825240, e-mail: cpklunne@kpnmail.nl