Programma 2017 - zondag, 3 september

Op deze pagina worden de koren en groepen weergegeven die optreden tijdens het Internationaal Shantyfestval Rotterdam 2017. Meer informatie over optredens, zoals de aanvang en het betreffende podium, staan vermeld op de programmaborden die naast de diverse podia zijn opgesteld.

 

Shantykoor Vlaardingen
Bezoek website +

Shantykoor Vlaardingen

Shantykoor Vlaardingen is een groep van enthousiaste zangers die al zingend alle facetten van het zeemansleven vertolkt. Een muziekgroep van vijf muzikanten verzorgt de instrumentale begeleiding. Shantykoor Vlaardingen kan putten uit een uitgebreid repertoire van Nederlandse, Engelse, Ierse en Duitse zeemansliedjes en zelfs het Italiaanse “O Marenariello”. De mooiste liedjes staan op de CD’s “Water en Wind” (2009) en “Schelvispekel en Haringen” (2013). Elk jaar worden nieuwe nummers ingestudeerd die verhalen over water en wind, havens en schepen, heimwee en verlangen, kortom over het zeemansleven. Zo blijft het repertoire aantrekkelijk voor het koor en voor het publiek. Mede daarom is Shantykoor Vlaardingen een graag geziene gast op Shantyfestivals in het land.

Shantykoor Hoeksche Waard
Bezoek website +

Shantykoor Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een van de Zuidhollandse eilanden dat ten zuiden van Rotterdam en ten westen van Dordrecht ligt. In 2004 is de Hoeksche Waard aangewezen als Nationaal Landschap.

De Hoeksche Waard telt 12 dorpskernen en ongeveer 20 buurtschappen. Na de verschillende gemeentelijke herindelingen zijn er anno 2015 nog vijf autonome gemeentes.

Het Shantykoor "De Hoeksche Waard" is in 2001 opgericht. Binnen enkele maanden groeide het koor van zeven naar vijftig leden. Vanaf het eerste jaar bestaat er een wachtlijst voor ons koor. Inmiddels is het een zeer ervaren en volwassen koor met gemiddeld zes optredens per maand van Zeeland tot in Utrecht. De locaties van het optreden is zeer gevarieerd: van bejaardentehuizen tot festivals, van scheepsbegroetingen tot verjaardagspartijen.

Die Maeze Sangers
Bezoek website +

Die Maeze Sangers

Welkom aan boord van het Vlaggenschip van Shantykoor “Die Maeze Sanghers” Op onze website geven wij u inlichtingen over alles wat “Die Maeze Sanghers” voor u kunnen betekenen, en welke mogelijkheden u ten dienste staan.

Kreunende Sluisdeuren
Bezoek website +

Kreunende Sluisdeuren

Het koor ontstond uit een watersportvereniging en het voortgebrachte geluid kwam in het begin op een enkeling over als een kreunende sluisdeur. Vandaar de naam “De Kreunende Sluisdeuren”. Het geluid van een houten sluisdeur is watersporters welbekend. Er is door de jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van het koor. Eerst zongen we eenstemmig en al gauw tweestemmig en nu zijn veel liederen uit ons repertoire op een meerstemmig vertolken van shanty’s en zeemansliederen afgestemd, die menigeen meeneemt naar de tijden van weleer.

Shantykoor Rotterdam
Bezoek website +

Shantykoor Rotterdam

Alweer 21 jaar geleden werd het Shantykoor Rotterdam opgericht. Sindsdien is het koor bij menige gelegenheid aanwezig geweest om een uitvoering te verzorgen. Dat is het Shantykoor Rotterdam wel toevertrouwt. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen en twee banjospelers plus een cajonspeler en een zeer enthousiaste dirigent is het koor een welgeziene gast bij diverse gelegenheden. Het Shantykoor Rotterdam wordt, buiten de optredens in en om Rotterdam, ook regelmatig gevraagd om buiten de provinciegrens een optreden te verzorgen. Het is een koor dat momenteel uit ruim 65 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan J. van der Sluijs, oefent op een repertoire dat qua shanty repertoire erg breed is en eigenlijk heel veel omvat, zeg maar: Van de ruwe shanty tot aan de melodieuze Ierse ballades

Shantykoor Barend Fox
Bezoek website +

Shantykoor Barend Fox

Shantykoor Barend Fox is het shantykoor van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond. Ons koor bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste zangers. We zingen in hoofdzaak shanties (werkliederen uit de tijd van de zeilvaart) maar brengen ook graag gezellige Nederlandse (Rotterdamse) en buitenlandse liedjes ten gehore die op alle facetten van het zeemansleven betrekking hebben. Heeft u na het bezoek aan deze site, zin om uw zangtalenten tot ontwikkeling te brengen en niet langer voor het publiek te verbergen, dan bent u bij ons van harte welkom. Wij oefenen elke donderdagavond, tussen kwart voor acht en half elf, op de brandweerkazerne aan de Frobenstraat. Maak een afspraakje met de secretaris en kom een keertje bij ons kijken. U bent daar graag van harte welkom. Of kom eens kijken bij onze optredens. Wij wensen u veel kijk- en luisterplezier op deze site.

't Ruime Sop
Bezoek website +

't Ruime Sop

Wij zingen over de zee met een heel speciale enthousiaste club kerels van diverse pluimage. Wij hebben hart voor elkaar en voor onze muziek.Wij zingen over de zee met een heel speciale enthousiaste club kerels van diverse pluimage. Wij hebben hart voor elkaar en voor onze muziek. Wij repeteren elke week en treden meer dan 40 keer per jaar op voor heel verschillende groepen mensen en onder wisselende omstandigheden.

Stuurloos
Berzoek website +

Stuurloos

Wij zingen Shanty-liederen en Seasongs in diverse talen onder begeleiding van de scheepskapel met daar in accordeonisten, een slagwerker en gitaristen. Hiermee wordt het publiek, waar we ook optreden, aangestoken door het enthousiasme, het plezier en de bewegelijkheid waarmee het koor de liederen ten gehore brengt.

Grace Darling
Bezoek website +

Grace Darling

Ons koor is opgericht in februari 1998 en telt ongeveer 27 leden. Wij zijn een enthousiaste groep, die dit enthousiasme naar buiten willen brengen door het zingen van shanty's en seasongs. Shanty's zijn werkliederen, die vroeger aan boord van de zeilschepen gezongen werden om zo het zware werk wat te verlichten. Onze naam ontlenen wij aan een heldin der zee uit de Engelse geschiedenis. Grace Darling was de dochter van een bekende vuurtorenwachter van het Engelse Longstone, William Darling. Zij en haar vader redden destijds vele schipbreukelingen. Zelf werd zij op jonge leeftijd slachtoffer bij één van haar reddingsacties. Zij leefde van 1815 tot 1842.

Folkgroep Pekel
Bezoek website +

Folkgroep Pekel

Als je de cd’s van muziekgroep Pekel beluistert, word je bestookt met een tal van stijlen en een ongekend enthousiasme van de muzikanten! Dit laatste is dan ook wat mensen het meest raakt bij optredens en schoolconcerten van Pekel; het publiek wordt onvermijdelijk meegesleurd door de verrassende arrangementen, gespeeld op een bijzonder instrumentarium. De Pekelaars zijn een kruising tussen muzikanten op een schilderij van Breughel, de shantymen van een driemaster en ontwikkelaars van nieuw repertoire.

Westenwind
Bezoek website +

Westenwind

In het voorjaar van 2006 werd het shantykoor opgericht. Er was direct veel belangstelling van mannen die lekker wilden zingen over de zee en de zeilvaart van weleer. Dat is nog steeds een grote energie- en inspiratiebron met aantrekkingskracht voor kerels die van ontspanning en gezelligheid houden. Shantyliederen hebben voor "Westenwind" een duidelijke voorkeur, omdat deze liederen over het algemeen makkelijk zijn aan te leren en velen aanspreken vanwege de veelal bekende melodieėn en meeslepende teksten. gether for a number of years and produced a couple of well received CD’s. They perform traditional shanties and a vast selection of songs of the sea, some of which are self-written. The lads consisting of Dave, Stephen, Pete, Joe, and Colin all have a passion for Maritime Music, Historic Ships and sailing. Some of the band members have Tall Ship sailing experience and some are regulars on the Woolwich Ferry!

Bananaboat
Bezoek website +

Bananaboat

Dear Friends On June 7th 2010 a sweet little new Banana - Krzysiu Czarny, the fourth Banana Boat baby after Michaś, Majka and Bartoszej - was born! Our warmest congratulations to Ania and Tomek, the proud Parents!!!

Wunstorfer Shantychor
Bezoek website +

Wunstorfer Shantychor

Sieben Wunstorfer (Seebären, Segler und Meerverbundene) gründeten diesen Chor. Die Idee hierzu hatte Herbert Karger, der nach langer Vorarbeit Gleichgesinnte fand. Der Grundgedanke war, das Liedgut der alten Segelschiffzeit mit überlieferten Shantys zu erhalten. Als Chorleiter wurde Andreas Mittelstedt gefunden

Babord - Tribord (Frankrijk)

Babord - Tribord (Frankrijk)

Za Horyzontem
Bezoek website +

Za Horyzontem

We are a maritime-folk group from Poland. We have large stage experience – from many years we play concerts on big and small stages in Europe and USA. We play our own, original music. At our concerts we show what is unique in maritime music – the world of the sea seen through the eyes of women, with a slight Irish flavor. Irish flavor. famous Cutty Sark at Greenwich, the Thames Sailing Barge ‘Edith May’ and regular performers at many of the UK’s Maritime Music Festivals. ‘Swinging the Lead’ have been together for a number of years and produced a couple of well received CD’s. They perform traditional shanties and a vast selection of songs of the sea, some of which are self-written. The lads consisting of Dave, Stephen, Pete, Joe, and Colin all have a passion for Maritime Music, Historic Ships and sailing. Some of the band members have Tall Ship sailing experience and some are regulars on the Woolwich Ferry!

 

TOP