Programma 2017 - vrijdagavond, 1 september 

Op deze pagina worden de koren en groepen weergegeven die optreden tijdens het Internationaal Shantyfestval Rotterdam 2017. Meer informatie over optredens, zoals de aanvang en het betreffende podium, staan vermeld op de programmaborden die naast de diverse podia zijn opgesteld.

Voor de goede orde. De openingsavond van het 15e Internationale Shantyfestival Rotterdam begint vrijdagavond 1 september om 19.30 uur met de opening door Burgemeester Aboutaleb. Locatie in de grote tent op het Plein 1940 naast het beeld van Zadkine.

 

Shantykoor Barend Fox
Lees meer +

Shantykoor Barend Fox

Het shantykoor Barend Fox is in 1998 ontstaan uit de roeivereniging van de Rotterdamse brandweer. Met een wedstrijd van vele mijlen in een oude - doch goed onderhouden - reddingssloep van de Rotterdamse brandweer was geroeid, waren de kelen veelal dorstig en werd er vaak een pilsje gedronken. Vaak werden en worden de sloeproei-wedstrijden opgeluisterd door één of meerdere shantykoren.Nadat de kelen enigszins waren gesmeerd, kon de roeiploeg van de brandweer het nooit nalaten uit volle borst mee te zingen. Een shantykoor was geboren.

Babord - Tribord (Frankrijk)

Babord - Tribord (Frankrijk)

Shantykoor Rotterdam
Lees meer +

Shantykoor Rotterdam

Alweer 21 jaar geleden werd het Shantykoor Rotterdam opgericht. Sindsdien is het koor bij menige gelegenheid aanwezig geweest om een uitvoering te verzorgen. Dat is het Shantykoor Rotterdam wel toevertrouwt. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen en twee banjospelers plus een cajonspeler en een zeer enthousiaste dirigent is het koor een welgeziene gast bij diverse gelegenheden.

Het Shantykoor Rotterdam wordt, buiten de optredens in en om Rotterdam, ook regelmatig gevraagd om buiten de provinciegrens een optreden te verzorgen. Het is een koor dat momenteel uit ruim 65 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan J. van der Sluijs, oefent op een repertoire dat qua shanty repertoire erg breed is en eigenlijk heel veel omvat, zeg maar: Van de ruwe shanty tot aan de melodieuze Ierse ballades

TOP