Programma 2017 - zondag, 3 september

Op deze pagina worden de koren en groepen weergegeven die optreden tijdens het Internationaal Shantyfestval Rotterdam 2017. Meer informatie over optredens, zoals de aanvang en het betreffende podium, staan vermeld op de programmaborden die naast de diverse podia zijn opgesteld.

 

Shantykoor De Kreunende Sluisdeuren
Bezoek website +

Shantykoor De Kreunende Sluisdeuren

Het Shantykoor “De Kreunende Sluisdeuren” is in 1997 begonnen met 50 zangers en 4 accordeonisten als winteractiviteit van een watersportvereniging. Het koor ontstond uit een watersportvereniging en het voortgebrachte geluid kwam in het begin op een enkeling over als een kreunende sluisdeur. Vandaar de naam “De Kreunende Sluisdeuren”. Het geluid van een houten sluisdeur is watersporters welbekend.

 Shantykoor De Hoeksche Waard
Bezoek website +

Shantykoor De Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een van de Zuidhollandse eilanden dat ten zuiden van Rotterdam en ten westen van Dordrecht ligt. In 2004 is de Hoeksche Waard aangewezen als Nationaal Landschap.

De Hoeksche Waard telt 12 dorpskernen en ongeveer 20 buurtschappen. Na de verschillende gemeentelijke herindelingen zijn er anno 2015 nog vijf autonome gemeentes.

Het Shantykoor "De Hoeksche Waard" is in 2001 opgericht. Binnen enkele maanden groeide het koor van zeven naar vijftig leden. Vanaf het eerste jaar bestaat er een wachtlijst voor ons koor. Inmiddels is het een zeer ervaren en volwassen koor met gemiddeld zes optredens per maand van Zeeland tot in Utrecht. De locaties van het optreden is zeer gevarieerd: van bejaardentehuizen tot festivals, van scheepsbegroetingen tot verjaardagspartijen.

Shantykoor Het Ruime Sop
Bezoek website +

Shantykoor Het Ruime Sop

Wij zingen over de zee met een heel speciale enthousiaste club kerels van diverse pluimage. Wij hebben hart voor elkaar en voor onze muziek. Wij repeteren elke week en treden meer dan 40 keer per jaar op voor heel verschillende groepen mensen en onder wisselende omstandigheden.

Folkgroep Pekel
Read More +

Folkgroep Pekel

De mannen van Pekel zijn door de wol geverfd. Drie van hen musiceren samen sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. De benjamin van de groep speelt pas een kwart eeuw mee. Als groep maar ook individueel traden zij op van Delft tot Montreal, van Lisboa tot Appingedam.

Shantykoor Stuurloos
Bezoek website +

Shantykoor Stuurloos

Schiedams Shantykoor “Stuurloos” uit de gezellige molen- en jeneverstad Schiedam. Wij zingen Shanty-liederen en Seasongs in diverse talen onder begeleiding van de scheepskapel met daar in accordeonisten, een slagwerker en gitaristen. Hiermee wordt het publiek, waar we ook optreden, aangestoken door het enthousiasme, het plezier en de bewegelijkheid waarmee het koor de liederen ten gehore brengt.

Shantykoor Westenwind
Bezoek website +

Shantykoor Westenwind

In het voorjaar van 2006 werd het shantykoor opgericht. Er was direct veel belangstelling van mannen die lekker wilden zingen over de zee en de zeilvaart van weleer. Dat is nog steeds een grote energie- en inspiratiebron met aantrekkingskracht voor kerels die van ontspanning en gezelligheid houden. Shantyliederen hebben voor "Westenwind" een duidelijke voorkeur, omdat deze liederen over het algemeen makkelijk zijn aan te leren en velen aanspreken vanwege de veelal bekende melodieën en meeslepende teksten. De muzikale leiding heeft in vrij korte tijd het koor op een goed niveau gebracht, een niveau dat o.a. het uitbrengen van een muzikaal verantwoorde cd mogelijk maakte.

Shantykoor Grace Darling
Read More +

Shantykoor Grace Darling

Ons koor is opgericht in februari 1998 en telt ongeveer 27 leden. Wij zijn een enthousiaste groep, die dit enthousiasme naar buiten willen brengen door het zingen van shanty's en seasongs. Shanty's zijn werkliederen, die vroeger aan boord van de zeilschepen gezongen werden om zo het zware werk wat te verlichten. Onze naam ontlenen wij aan een heldin der zee uit de Engelse geschiedenis. Grace Darling was de dochter van een bekende vuurtorenwachter van het Engelse Longstone, William Darling. Zij en haar vader redden destijds vele schipbreukelingen. Zelf werd zij op jonge leeftijd slachtoffer bij één van haar reddingsacties. Zij leefde van 1815 tot 1842.

Shantykoor Rotterdam
Bezoek website +

Shantykoor Rotterdam

Alweer 19 jaar geleden werd het Shantykoor Rotterdam opgericht. Sindsdien is het koor bij menige gelegenheid aanwezig geweest om een uitvoering te verzorgen. Dat is het Shantykoor Rotterdam wel toevertrouwt. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen en twee banjospelers plus een Bodhran speler en een zeer enthousiaste dirigent is het koor een welgeziene gast bij diverse gelegenheden. Het Shantykoor Rotterdam wordt, buiten de optredens in en om Rotterdam, ook regelmatig gevraagd om buiten de provinciegrens een optreden te verzorgen. Het is een koor dat momenteel uit ruim 65 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan J. van der Sluijs, oefent op een repertoire dat qua shanty repertoire erg breed is en eigenlijk heel veel omvat, zeg maar:

Shantykoor Barend Fox
Berzoek website +

Shantykoor Barend Fox

Shantykoor Barend Fox is het shantykoor van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond. Ons koor bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste zangers. We zingen in hoofdzaak shanties (werkliederen uit de tijd van de zeilvaart) maar brengen ook graag gezellige Nederlandse (Rotterdamse) en buitenlandse liedjes ten gehore die op alle facetten van het zeemansleven betrekking hebben.

Shantykoor Vlaardingen
Bezoek website +

Shantykoor Vlaardingen

Shantykoor Vlaardingen is een groep van enthousiaste zangers die al zingend alle facetten van het zeemansleven vertolkt. Een muziekgroep van vijf muzikanten verzorgt de instrumentale begeleiding.Shantykoor Vlaardingen kan putten uit een uitgebreid repertoire van Nederlandse, Engelse, Ierse en Duitse zeemansliedjes en zelfs het Italiaans

Shantykoor Die Maeze Sanghers
Read More +

Shantykoor Die Maeze Sanghers

Het shantykoor “Die Maeze Sanghers” is op 30 maart 1987 opgericht door een vijftal gepensioneerde zeeloodsen uit de gehele regio Rijnmond. In de loop der tijd monsterden steeds meer (ex-)loodsen en andere (ex-)zeevarenden aan. “Die Maeze Sanghers” zijn dus merendeels mannen “met zout of brak water in de aderen”. Maar ook mannen van het zoete water en zelfs “landrotten” vonden de weg naar het koor. Intussen telt het koor ruim 50 enthousiaste leden.

 

 

TOP