KICK-OFF OBS DE WATERLELIE

Kick-off Shantyproject OBS de Waterlelie

Foto's zijn gemaakt door Jayonna Wezer, 7 jaar

video1Net zoals in het voorgaande jaar zal de Stichting Shantyfestival Rotterdam aandacht besteden aan kinderen die de Shanty een goede plek willen geven. Ook dit jaar zijn er weer twee scholen die erg enthousiast mee zullen doen aan het project voor de kinderen met als einddoel een optreden van de “Rotterdamse Scheepsmaatjes” tijdens het Shantyfestival op 2 en 3 september. Het hele projekt wordt ondersteund door SKVR.

Op dinsdag 21 april heeft Shantykoor Rotterdam de eerste kick-off gegeven op Basisschool de Waterlelie in Rotterdam. Groep 3, 6 en 7 zullen dit jaar mee gaan doen aan het project een een aantal Shanty’s instuderen. Op 2-3 september zullen de kinderen deze nummers gaan zingen op het hoofdpodium op Plein 1940.
Groep 3 had tijdens deze kick-off een verrassing voor de mannen van het Shantykoor. Zij zongen namelijk voor hen het lied “West Zuidwest van Ameland”. De mannen vonden dit geweldig en zongen samen met de kinderen uit volle borst mee. Hiermee werd ook het bewijs geleverd, dat ook jonge kinderen enerzijds graag zingen en anderzijds ook warm lopen voor de Shanty.
Eind mei zal door Shantykoor Barend Fox de kick-off worden gegeven op Basisschool de Kubus. Een verslag zal zeker volgen.

Bert Jansen

 

kickoff2

TOP