Rotterdamse jeugd gaat voor het derde jaar verder met Shanty’s 

Na het succes van 2015, zijn we achter de schermen doorgegaan met de shantyformule voor de jeugd.

jeugd2016

Helaas is in 2016 SKVR afgehaakt, maar de Folkgroep “Drijfhout” uit Vlieland heeft de nodige materialen beschikbaar gesteld en zo is een groep kinderen van “obs De Waterlelie” o.l.v. Juf Mariska en meester Bert in april van start gegaan met een nieuw programma voor de jeugd. Het doel is wederom een optreden op het hoofdpodium tijdens het Shantyfestival. Al snel heeft “de Kralingse School”o.l.v juf Charlotte zich aangesloten bij dit project en oefent met het zelfde repertoir.

Gezamenlijk repeteren gaat erg moeilijk, maar onlangs hebben beide groepen wel een uur met elkaar samen gerepeteerd en een “vooroptreden” verzorgd bij Shantykoor Rotterdam.

Alle 45 deelnemende kinderen zijn en blijven enthousiast. Na de zomervakantie wordt het nog twee weken erg hard werken, maar dan staat er een geweldig zangprogramma. Op zaterdag 3 september zullen  de kinderen, waarvoor we nog geen geschikte naam bedacht hebben, optreden in de grote tent op Plein 1940 om 17.15 uur. Dit jaar zal de groep op een spectaculaire wijze worden onthaald in de buurt van het Lichtschip V11 en dan naar het hoofdpodium gaan voor hun optreden. We hopen ook dit jaar weer op een volle tent.

Na het optreden in september zal het koor door blijven gaan met repeteren en het ligt in de bedoeling dat medio 2017 een CD opname zal plaatsvinden van en met dit unieke kinderkoor.

 

Dit project wordt muzikaal gesteund door het Vlielandse folkduo Drijfhout.

Drijfhout2014

TOP